Ana Sayfa » Haber Turu » İtalya Ulusal Günü Resepsiyonu’nda Barilla’dan Akdeniz lezzetleri

İtalya Ulusal Günü Resepsiyonu’nda Barilla’dan Akdeniz lezzetleri


İtalya Cumhuriyeti’nin kuruluş günü şerefine Cer Modern Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen resepsiyonda Barilla, konuklar için İtalyan mutfağının en seçkin örneklerini sundu.

İtalya Cumhuriyeti’nin kuruluş günü olan 2 Haziran 1946 şerefine her yıl kutlanan İtalyan Ulusal Günü (Festa della Repubblica) bu yıl da İtalyan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. 30 Mayıs’ta Ankara’nın modern sanat müzesi CerModern’de düzenlenen resepsiyonda; medya, siyaset hayatı ve iş dünyasından pek çok önemli ismin yanı sıra çok sayıda bürokrat ve yabancı misyon temsilcisi de ağırlandı.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlikte yer alan dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, danışman şef Fabio Foltran’ın pişirdiği birbirinden lezzetli ve farklı İtalyan lezzetleriyle, davetlilere adeta İtalya’da olduklarını hissettirdi. İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante tarafından düzenlenen resepsiyonda konuklar, hem Barilla’nın sunduğu İtalyan Mutfağı’nın ve gastronomi geleneğinin en özel lezzetlerini tatma olanağı buldular hem de İtalyan müzikleri eşliğinde unutulmaz bir gece yaşadılar. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da davetli olduğu resepsiyonda Gianpolo Scarante ve Binali Yıldırım enfes lezzetteki Barilla makarnalarını birlikte tattılar.

“BARİLLA AÇISINDAN DA ÇOK ÖNEMLİ BİR KUTLAMA”

Resepsiyona katılan Barilla Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Güneş Karababa yaptığı konuşmada resepsiyona katılmalarının kendileri için büyük önem taşıdığının altını çizdi ve şöyle dedi: “İtalyan Ulusal Günü, İtalyan halkının yapılan bir referandumla yönetim biçimi olarak cumhuriyeti tercih ettiği 2 Haziran 1946 şerefine kutlanan çok önemli ve anlamlı bir gün. Bu bayram sadece İtalya’da değil İtalyanların ve İtalyan kültürünün olduğu her yerde kutlanıyor. Bu anlamda Barilla açısından da çok önemli bir kutlama. Barilla’yı sadece bir İtalyan makarna markası olarak değerlendirmek doğru değil. Barilla, makarnanın yanı sıra soslardan unlu mamullere dek çok geniş bir ürün yelpazesinde faaliyet gösteren, yüksek kalite, dengeli beslenme ve sürdürülebilir gelişime odaklanmış bir İtalyan gıda şirketidir. İtalyan gastronomi geleneği ve Akdeniz tipi beslenme bizim en büyük esin kaynağımızdır ve Barilla tüm dünyada bu geleneğin en önemli temsilcilerinden birisidir. İtalya denince akla gelen en önemli gün olan İtalyan Ulusal Günü için yapılan bu resepsiyonda da İtalyan mutfağının klasikleri olan makarna çeşitlerimizle yer aldık. Her anıyla İtalyan geleneklerinin yansıtıldığı bu etkinlikte bulunmak Barilla için büyük bir gurur”.

OKU ➤  Bal Kabağı Dolması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir