Ana Sayfa » Sağlık » Prof. Dr. Ayşe Baysal: “Tam tahıl tüketimi çok önemli”

Prof. Dr. Ayşe Baysal: “Tam tahıl tüketimi çok önemli”

Nestlé Tam Tahıllı Gevrekler, diyetisyenlere yönelik bilgilendirme amaçlı diyetisyen buluşmaları düzenliyor. Diyetisyen Dünyası işbirliği ve Prof. Dr. Ayşe Baysal’ın katılımıyla gerçekleştirilen  diyetisyen buluşmalarının İstanbul ayağında, günlük beslenmede kahvaltının önemi ve tam tahıl tüketiminin beslenme ve sağlığa etkileri konusu ele alındı.  

17 Mart’ta Nişantaşı Cookshop’ta  gerçekleştirilen toplantıya katılan Nestlé Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam Müdürü Dyt. Ece Nevra Durukan, tam tahıllarla üretilen  Nestlé Kahvaltılık Gevrekler  ailesinde yer alan NESQUIK kahvaltılık gevreğin tam tahıl, vitamin ve mineral oranlarının yanı sıra, sodyum, şeker gibi içeriklerinin dengeli ve yeterli beslenmeye uygunluğu konusunda diyetisyenleri bilgilendirdi.

Nestlé Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam Müdürü Dyt. Ece Nevra Durukan,Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı bir araştırmada Türkiye’deki çocukların 1/3’ünün kahvaltıyı atladığını belirttiğini ifade etti. Toplumun günlük enerji ihtiyacının büyük bölümünü ekmekten karşıladığını ancak yüzde 71’inin tam tahıllı ekmek tüketmediğini kaydeden Durukan şunları söyledi:  “Kahvaltılık gevrekler  vücudumuzun ihtiyacı olan demir, kalsiyum ve çocuklar için D vitamini  ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur  ve iyi bir tam tahıl kaynağıdır. Diğer pek çok kahvaltı alternatifine göre kahvaltılık gevrekler genellikle daha az kalori, yağ ve şeker içerir, çocuklarda süt tüketimini teşvik etmesi de beslenmeleri açısından büyük bir avantaj oluşturur.”

Durukan, Nestlé Tam Tahıllı Gevreklerin besin profilini daha da iyileştirilmesi için NESQUIK kahvaltılık gevreğin içeriğine D vitamini  eklendiğini belirterek, “Üstelik bunu yaparken çocukların bayıldığı NESQUIK tadından da taviz verilmedi. İnanıyoruz ki kahvaltılık gevrek tüketimi çocukların kahvaltıyı sevmesine ve süt tüketimlerini arttırmaya yardımcı olacak” dedi.

Nestlé Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrekler ile Diyetisyen Dünyası işbirliğinde düzenlenen “Diyet Atölyesi” çalışmasına katılan Prof. Dr. Ayşe Baysal, yaptığı konuşmada tam tahılın beslenme ve sağlık açısından yararlarına değindi. Prof. Baysal,  kahvaltı etmek kadar kahvaltının içeriğinin de çok önemli olduğunu vurgulayarak, kahvaltılık gevreklerin günün en önemli öğünü kahvaltı için sağlıklı bir seçenek olduğunu ekledi. Baysal sözlerini şöyle sürdürdü: “Kahvaltılık gevrekler, düşük yağ içerir, kompleks karbonhidratlar bakımından zengin ve lif ve tam tahıl için iyi bir kaynaktır.  Vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş olması, diğer kahvaltılık seçeneklere  göre daha az şeker ve daha az tuz (sodyum) içeriğine sahip olması nedeniyle sağlıklı beslenme için tercih edilebilir.Kahvaltılık gevrekler içine süt ya da yoğurt, ceviz ve meyve parçaları ilave edildiğinde tam bir kahvaltı oluşturur.  Ayrıca lezzetli ve kolay hazırlanan bir ürün olması nedeniyle özellikle okula yetişme kaygısıyla kahvaltıyı atlayan çocukların önerilen miktarda ( günde 3 porsiyon)  tam tahıl tüketmesini sağlamak açısından  iyi bir seçenektir.”

OKU ➤  Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetleri İkbal’in “Saray Mutfağı”nda buluştu

KAHVALTI NEDEN ÖNEMLİ!

•Zihinsel performans üzerinde olumlu etkisi vardır.

•Gece uykusundan sonra vücudun gereksinim duyduğu besinleri sağlar.

• Beslenme kalitesini arttırır

•Vücut ağırlığının korunmasına yardımcı olur.

•Doğru beslenme alışkanlıkları geliştirilmesini destekler ve aile ile kaliteli zaman geçirilmesini sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir