Malzemeler:
√ 1 kilo kuzu eti
√ 3 su bardağı pirinç
√ 4,5 su bardağı su (pilav için)
√ 1 su bardağı haşlanmış nohut
√ 1 diş sarımsak
√ 1 adet soğan
√ 2 çorba kaşığı zerdeçal tozu
√ Tuz, karabiber, birkaç adet kakule
√ 5 çorba kaşığı sıvı yağ
Filistin Usulü Etli ve Zerdeçallı Pilav Tarifi;
Pirinci sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin.
Tencereyi ısıtıp sıvı yağını ekleyin. Birkaç dakika sonra kıyılmış soğanı katıp, pembeleşene dek kavurun. Eti ekleyip rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Tuzunu, karabiberini, tarçını ve kakuleyi ilave edin. Etin üzerini örtecek kadar suyunu dökün. Etler yumuşayana dek pişirin. Eti ocaktan alıp diğer malzemeyi hazırlayana dek bekletin.
Pirinci bol suyla yıkadıktan sonra süzün ve tuzunu, karabiberini ve zerdeçal tozunu koyup karıştırın.
Pilavı pişireceğiniz tencereye 3 çorba kaşığı sıvı yağını ısıtın. Kıyılmış sarımsağı atıp birkaç dakika kavurun. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohudu ilave edin. Karıştırmaya devam edin. Pirincin üzerini kapatacak şekilde etleri yerleştirin. Suyunu da verin. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika demlendirip servis yapın.
evdeki yalrafuka degişik çözümü sayende buldum.nedense börek yapasım gelmemişti.acaba diyorum ki yagda kızartılsa daha mı lezzetli olurdu.ev aynı zamanda içleri açılıp dagılırmıydı.ellerine saglık.sevgiler