Çıtır Kadayıflı Muhallebi
(4-6 Kişilik)
Çıtır Kadayıflı Muhallebi İçin Malzemeler:
750 ml. süt
200 ml. krema
200 gram toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 adet yumurta
50 gram tereyağı
250 gram tel kadayıf
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı:
Sütü, şekeri, kremayı ve vanilyayı kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Yumurtanın sarısını, buğday nişastasını ve 1 kahve fincanı sütü iyice çırpın. Kaynamakta olan karışımın içine azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Ocaktan alın, ılınınca servis kaselerine paylaştırın. Oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın. 6-7 saat beklettikten sonra üzerine yağda kızartılmış kadayıfları ve ceviz içini ilave ederek tatlandırın.
#ÇıtırKadayıflıMuhallebi #KadayıflıMuhallebiTarifi #KadayıflıMuhallebiMalzemeler #KadayıflıMuhallebi #YemekZevki #YemekZevkiDergisi