Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi

kadayıflı-muhallebi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi

(4-6 Kişilik)

Çıtır Kadayıflı Muhallebi İçin Malzemeler:

750 ml. süt

200 ml. krema

200 gram toz şeker

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

1 adet yumurta

50 gram tereyağı

250 gram tel kadayıf

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı:

Sütü, şekeri, kremayı ve vanilyayı kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Yumurtanın sarısını, buğday nişastasını ve 1 kahve fincanı sütü iyice çırpın. Kaynamakta olan karışımın içine azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Ocaktan alın, ılınınca servis kaselerine paylaştırın. Oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın. 6-7 saat beklettikten sonra üzerine yağda kızartılmış kadayıfları ve ceviz içini ilave ederek tatlandırın.

#ÇıtırKadayıflıMuhallebi #KadayıflıMuhallebiTarifi #KadayıflıMuhallebiMalzemeler #KadayıflıMuhallebi #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

OKU ➤  Meyveli Tartölet Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir