Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Temel Pizza Hamuru

by Yemek Zevki Editör
08 Haziran 2016
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Temel Pizza Hamuru
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

temel-pizza-hamuru

Temel Pizza Hamuru

(4 kişilik)

Pizza Hamuru İçin Malzemeler

3.5 – 4 su bardağı un

15 gram yaş maya

1 çay bardağı süt

1 çay kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

 

Pizza Hamuru Hazırlanışı:

Yaş mayayı ılık şekerli sütte, su köpürünceye kadar karıştırın. Kontrollü olarak azar azar unu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayın. Üzerini streç filmle kaplayın. Oda ısısında en az 2 saat dinlendirin. Pizza hamurunuzun hazırdır.

 

Domates Sos İçin:

1 kilo Çanakkale domatesi

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı kıyılmış taze sarımsak

Bir tutam toz şeker

Tuz

1 dal taze fesleğen

 

Domates Sos Hazırlanışı:

Domates sos için; Domatesleri yıkayıp dörde bölün. Kalan sos malzemesi ile birlikte ısıya dayanıklı geniş bir kaba aktarın. Üzerini folyo ile kapatın ve 180 dereceye ayarlı fırında 2 saat boyunca pişirin. Son 15 dakika kala, folyoyu üzerinden alarak domateslerin iyice kızarmasını sağlayın. Fırından alın ve ılınınca taze fesleğenle birlikte mutfak robotuna aktarın. Püre haline getirin. Sosunuz hazırdır.

#Pizza #TemelPizzaHamuru #TemelPizzaHamuruTarifi #TemelPizzaHamuruMalzemeler #PizzaTarifi #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

Tags: PizzaPizzaTarifiTemelPizzaHamuruTemelPizzaHamuruMalzemelerTemelPizzaHamuruTarifiyemekzevkiYemekZevkiDergisi
Previous Post

Tavuk Beyti Video

Next Post

Pesto Soslu Çipura

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pesto Soslu Çipura

Pesto Soslu Çipura

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki