Temel Pizza Hamuru
(4 kişilik)
Pizza Hamuru İçin Malzemeler
3.5 – 4 su bardağı un
15 gram yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pizza Hamuru Hazırlanışı:
Yaş mayayı ılık şekerli sütte, su köpürünceye kadar karıştırın. Kontrollü olarak azar azar unu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayın. Üzerini streç filmle kaplayın. Oda ısısında en az 2 saat dinlendirin. Pizza hamurunuzun hazırdır.
Domates Sos İçin:
1 kilo Çanakkale domatesi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış taze sarımsak
Bir tutam toz şeker
Tuz
1 dal taze fesleğen
Domates Sos Hazırlanışı:
Domates sos için; Domatesleri yıkayıp dörde bölün. Kalan sos malzemesi ile birlikte ısıya dayanıklı geniş bir kaba aktarın. Üzerini folyo ile kapatın ve 180 dereceye ayarlı fırında 2 saat boyunca pişirin. Son 15 dakika kala, folyoyu üzerinden alarak domateslerin iyice kızarmasını sağlayın. Fırından alın ve ılınınca taze fesleğenle birlikte mutfak robotuna aktarın. Püre haline getirin. Sosunuz hazırdır.
#Pizza #TemelPizzaHamuru #TemelPizzaHamuruTarifi #TemelPizzaHamuruMalzemeler #PizzaTarifi #YemekZevki #YemekZevkiDergisi