Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Taratorlu Börülce Tarifi

by Yemek Zevki Editör
06 Haziran 2016
in Sebze Yemekleri
468 25
0
Taratorlu Börülce Tarifi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

taratorlu_borulce

Taratorlu Börülce (4 Kişilik)

Malzemeler

500 gram taze börülce

3 dilim bayat ekmek içi

Yarım limonun suyu

1 çorba kaşığı sirke

1 avuç ceviz

4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için ayrıca sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

Tarator sosu için; Sarımsak ve cevizi havanda ezin. Ardından 3 dilim bayat ekmek içini ufalayın, ezerek karıştırmaya devam edin. Bu esnada bir yandan zeytinyağını azar azar ekleyin. Limon suyu, sirke, tuzu da ilave edin.

Börülcelerin her iki tarafındaki uç kısımlarını koparıp, varsa kart olan kılçıklarını temizleyin. Kaynar su dolu bir tencerede, yumuşayıncaya kadar haşlayın, buzlu suya alıp şoklayın. Böylece renkleri yemyeşil kalacaktır. Hazırladığınız tarator sosunun yarısını börülcelerle birlikte harmanlayın.

Servis tabağına börülceleri, üzerine de kalan sosu yerleştirin. Son olarak sızma zeytinyağını da gezdirip servis edin.

#TaratorluBörülce,  #Börülce, #Taratorlu, #TaratorluBörülceTarifi, #YemekZevki, #YemekTarifi

Tags: börülceTaratorluTaratorluBörülceTaratorluBörülceTarifiYemekTarifiyemekzevki
Previous Post

Şişberek Çorbası

Next Post

Oruç Tutarken Halsizliği Önlemenin Yolları

Yemek Zevki Editör

Next Post
Oruç Tutarken Halsizliği Önlemenin Yolları

Oruç Tutarken Halsizliği Önlemenin Yolları

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki