Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Haber Turu

3.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi için geri sayım başladı!

by Yemek Zevki Editör
07 Nisan 2015
in Haber Turu
458 35
0
3.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi için geri sayım başladı!
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

saglikSabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın 7 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da düzenleyeceği 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi dünyaca ünlü bilim insanlarını bir araya getiriyor.

Harvard Üniversitesi Beslenme Bölümü Başkanı ve ABD’de uzun süre çok satanlar listesinde kalan “Ye, İç ve Sağlıklı Ol” kitabının yazarı Prof. Walter Willett’in yanı sıra, Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof. Gökhan Hotamışlıgil ve ABD’de çok ses getiren besinlerin porsiyonları ve kalorileri arasındaki ilişkinin kilo dengesine etkisini araştıran Prof. Barbara Rolls zirvenin öne çıkan konuşmacıları arasında yer alıyor.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın ev sahipliğinde 7 Mayıs 2015 Perşembe günü Raffles Otel İstanbul’da gerçekleşecek zirvede dünyaca ünlü bilim insanları, “Beslenmenin Dünü, Bugünü ve Yarını” temasıyla beslenmenin geleceğini masaya yatıracak.

Zirveye, Türkiye’den ve yurtdışından katılacak yaklaşık 500 bilim insanı, sektör lideri, sivil toplum kuruluşu ve hükümet temsilcisi “beslenme alışkanlıklarının nasıl ve neden değiştiğini” tartışarak, daha sağlıklı bir toplum için önümüzdeki sürece ilişkin alınması gereken aksiyonlar üzerinde duracaklar.

Zirve, Harvard Üniversitesi Fredrick John Stare Epidemiyoloji ve Beslenme Profesörü, Beslenme Bölümü Başkanı ve ABD’de uzun süre çok satanlar listesinde kalan “Ye, İç ve Sağlıklı Ol” kitabının yazarı Prof.Walter Willett ve Harvard Üniversitesi James S Simmons Genetik ve Metabolizma Profesörü, Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof.Gökhan Hotamışlıgil’in yanı sıra, beslenme biliminde yenilikçi yaklaşımlarıyla bilinen Washington Üniversitesi, Halk Sağlığı Beslenme Merkezi Direktörü Prof. Adam Drewnowski’nin konuşmalarıyla devam edecek.

Besinlerin porsiyonları ve kalorileri arasındaki ilişkinin kilo dengesine etkisini araştıran Prof. Barbara Rolls’un yanı sıra zirvede konuşma yapacak olan Prof. Hans Biesaslki insan yaşamında ilk 1000 günün önemine dikkat çekerken, Prof. Monique Raats ise yaşlı beslenmesinde dikkat edilecek noktalara ve ileri yaşlarda alınması gereken besin ögelerine dair bilgiler paylaşacak.

Zirve bu yıl ikincisi düzenlenen ve dünya çapında tüm bilim insanlarının katılımına açık hale getirilen Sabri Ülker Bilim Ödülü’ne de ev sahipliği yapacak. Beslenme ve sağlıklı yaşam alanlarındaki bilimsel araştırmalarıyla fark oluşturan bir kişiye verilecek ödülün kazananı zirvede açıklanacak.

Tags: Basit YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Kilonun Nedeni Ekmek Değil!

Next Post

Frambuaz Kremalı Tatlı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Frambuaz  Kremalı Tatlı

Frambuaz Kremalı Tatlı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki