500 gram asma yaprağı
500 gram pirinç
1 demet maydanoz
6 adet soğan
50 gram kuş üzümü
20 gram sarımsak
10 gram yenibahar
10 gram karabiber
20 gram kuru nane
20 gram biber salçası
20 gram domates salçası
50 ml. zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Tuz
Hazırlanışı:
Pirinci yarım saat kadar ılık suda bekletin. Daha sonra süzüp yoğurma kabına alın. Kıyılmış maydanozu, çok ince kıyılmış soğanları, baharatı, salçaları, şekeri, zeytinyağını, limon tuzunu, kıyılmış sarımsakları ve tuzu ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra kuş üzümlerini ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. İç malzemesi hazırdır.
Taze asma yapraklarını kaynar suyun içinde birkaç dakika kadar beklettikten sonra süzün. Yapraklardan bir tanesini alıp tezgahın üzerine yayın ve ortasına iç malzemeden yerleştirin. Sıkıca rulo şeklinde sarıp tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su ve zeytinyağını dökün. Pişerken dağılmaması için sarmaların üzerini düz bir tabakla kapatın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25-30 dakika pişirip ocaktan alın.