Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması

Toplam Hazırlama Süresi: 1 saat

Porsiyon: 4

Malzemeler:

1 su bardağı Calrose Pirinç

2-3 adet enginar

1/2 demet taze soğan

1/2 demet taze nane

1/2 demet dereotu

1 limon suyu ve kabuğu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı:

Pirinçleri zeytinyağında kavurun. 1 su bardağı su ilave edin ve 5 dakika (yarım) pişirin. Pirinçlerin üzerine taze otlar, tuz, limon ekleyip karıştırın ve enginarların üzerine koyun.  Az su ilave edip kısık ateşte enginarları yumuşayana kadar pişirin. Soğutup servis edin.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir