Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Zeytinyağlı Enginar

by Hatice Ünal
05 Haziran 2023
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Zeytinyağlı Enginar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

4 Kişilik

Malzemeler:

4 adet enginar, temizlenmiş

1 büyük boy soğan

1 adet büyük boy havuç

1 su bardağı taze bezelye içi

3-4 diş sarımsak, tercihen tazesinden

1 çay bardağı su

1 çay bardağı portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu

Tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

1 limonun suyu

Hazırlanışı:

İnce doğranmış soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağlı ile birlikte kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin. Bozuk para şeklinde doğranmış havucu, bütün olarak soyduğunuz sarımsakları ve bezelyeyi de ilave edin. Enginarların yarısına gelecek şekilde suyu ve portakal suyunu dökün. Tuzu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve şekeri de serpip önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısın. Yarım saat pişirin. Enginarlar pişince kalan zeytinyağını ve 1 limon suyunu döktükten 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Soğuyunca servis yapın.

#zeytinyağlıenginar #enginar #zeytinyağlılar #yazsebzeleri #yazyemekleri #food #yummy #dessert

Previous Post

Tane Hardallı Patates Salatası

Next Post

Bol Domatesli Zeytinyağlı Bamya

Hatice Ünal

Next Post
Zeytinyağlı Enginar

Bol Domatesli Zeytinyağlı Bamya

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki