Malzemeler
6 adet enginar
2 avuç arpacık soğan
1 küçük kutu bezelyeli havuçlu garnitür
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Yarım paket mısır
1 adet limon
3 çay kaşığı şeker
Tuz
1/4 tabaka parşömen kağıdı
Zeytinyağlı Enginar Tarifi:
Arpacık soğanları soyun. Enginarları yıkayıp iç tarafları üste gelmek üzere bir tencereye yerleştirin. Aralarına arpacık soğanlarını, demet halinde bağlanmış 5-6 dal dereotunu, tuz ve şekeri atın. 2 çay kaşığı limon suyunu koyun. Yağ ve üzerini örtecek kadar su ekleyip parşömen kağıdını kapatın. Kapağını örtüp 30 dakika hararetli ısıda pişirin. Mısır ve garnitürü ekleyin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Kabında soğutun. Enginarları servis tabağına alıp garnitürleri içine doldurun. Ortalarına birer küme kıyılmış dereotu koyun.