Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Zeytinyağlı Enginar

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Pratik Yemekler
478 15
0
Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler

6 adet enginar

2 avuç arpacık soğan

1 küçük kutu bezelyeli havuçlu garnitür

Yarım su bardağı zeytinyağı

Yarım demet dereotu

Yarım paket mısır

1 adet limon

3 çay kaşığı şeker

Tuz

1/4 tabaka parşömen kağıdı

Zeytinyağlı Enginar Tarifi:

Arpacık soğanları soyun. Enginarları yıkayıp iç tarafları üste gelmek üzere bir tencereye yerleştirin. Aralarına arpacık soğanlarını, demet halinde bağlanmış 5-6 dal dereotunu, tuz ve şekeri atın. 2 çay kaşığı limon suyunu koyun. Yağ ve üzerini örtecek kadar su ekleyip parşömen kağıdını kapatın. Kapağını örtüp 30 dakika hararetli ısıda pişirin. Mısır ve garnitürü ekleyin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Kabında soğutun. Enginarları servis tabağına alıp garnitürleri içine doldurun. Ortalarına birer küme kıyılmış dereotu koyun.

 

Tags: Basit Yemekler
Previous Post

Elmalı Kırmızı Lahanayla Arpacık Soğanlı Tavuk

Next Post

Kızılcık Şerbeti

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kızılcık Şerbeti

Kızılcık Şerbeti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki