Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
2-3 diş sarımsak
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Buzlu su
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Hazırlanışı:
Sosu için; Zeytinyağını, elma sirkesini ve nar ekşisini kavanozda çalkalayın. Sosunuz hazırdır.
Geniş bir tencereye 2 litre kadar su ve 3 diş sarımsağı ekleyin. Su kaynayınca deniz börülcesini ilave edin. 10 dakika haşlayıp süzgeç yardımı ile suyun içinden çıkartın ve buzlu suya aktarın. Soğuyunca deniz börülcelerini saplarından tutup odunsu kısmından çekin. Temizlemiş olduğunuz deniz börülcelerini sosla harmanlayın. Servise hazır edin.