Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Zerdeçallı Pilav ve Fırında Levrek

Zerdeçallı Pilav ve Fırında Levrek

Toplam Hazırlama Süresi: 45 dakika

Porsiyon: 4

Malzemeler:

1,5 su bardağı Calrose Pirinç

3 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı tuz

1,5 çay kaşığı toz zerdeçal

Fırında Levrek İçin:

4 adet levrek fileto

yarım bağ maydanoz

3 diş sarımsak

3 avuç badem

1 çay bardağı zeytinyağı

1,5 kuru kırmızı biber

2 çay kaşığı tuz

1,5 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Pirinçleri yıkayıp süzün. Tavada zeytinyağı ve tereyağında pirinçleri kavurun, zerdeçal ve su ekleyerek pişirin. Balıkları borcam kaba alın, üzerine baharatları ekleyerek 180°C derecede 15 dakika pişirip servis edin.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir