Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Zerdeçallı Pilav ve Fırında Levrek

Zerdeçallı Pilav ve Fırında Levrek

Malzemeler:

1,5 su bardağı Calrose Pirinç

3 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı tuz

1,5 çay kaşığı toz zerdeçal

Fırında Levrek için:

4 adet levrek fileto

Yarım bağ maydanoz

3 diş sarımsak

3 avuç badem

1 çay bardağı zeytinyağı

1,5 kuru kırmızı biber

2 çay kaşığı tuz

1,5 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı: 

Pirinçleri yıkayıp süzün. Tavada zeytinyağı ve tereyağında pirinçleri kavurun, zerdeçal ve su ekleyerek pişirin. Balıkları bir borcam kabına alın, üzerine baharatları ekleyerek 180°C derecede 15 dakika pişirip servis edin. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir