Yapım: İnci BAK Fotoğraf: Hande GÖKSAN
4 Kişilik
Malzemeler:
5 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı sarı mercimek
1 adet küçük boy havuç
1 yaprak ıspanak
1 adet küçük boy kereviz
2 çay kaşığı zerdeçal
1 adet zencefil
1 çorba kaşığı tereyağı
Kuru nane, pul biber
Tuz
Terbiyesi İçin:
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Pirinci ve mercimekleri yıkayıp süzün. Tavuk suyunu tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynayınca pirinç ve mercimekleri ekleyin. 10 dakika kaynatın. Zencefili soyup rendeleyin, ıspanakları kıyın. Kerevizi ve havucu soyup zar şeklinde doğrayın. Zencefili ve doğranmış sebzeleri ayrı bir tavada tereyağında birkaç dakika kadar kavurun. Tuzunu da ekleyip tatlandırın. Bu karışımı kaynamakta olan çorbanın suyuna ilave edin. 10 dakika daha pişirin.
Terbiyesi için; Yumurta ile portakal suyunu iyice çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan birkaç kaşık kadarını ilave ederek terbiyeyi ılıtın. Terbiyeyi tencereye azar azar ekleyip hızlıca karıştırarak birkaç taşım daha kaynatın. En son kalan baharatı ilave edin. Sıcak servis yapın.