Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye
(4-6 Kişilik)
Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Malzemeler:
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
125 gram toz şeker
1 adet yumurta
300 – 350 gram un
50 ml. krema
Yarım çorba kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil ve zerdeçal karışımı
1 çay kaşığı kakule
5 gram karbonat
Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Hazırlanışı:
1. Aşama:
Oda ısısındaki tereyağı ile toz şekeri bembeyaz olana dek çırpın. Kremayı ekleyip 1 dakika daha çırpın.
2. Aşama:
Karışımın içine yumurtayı ekleyin.
3. Aşama:
Ayrı bir kapta elenmiş unu, toz tarçını, havanda ezilmiş kakuleyi, karbonatı harmanlayın ve yumurtalı karışımla birleştirin.
4. Aşama:
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serili tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın. İstediğiniz kalıplar yardımı ile keserek şekilli hamurlar elde edin.
Şef: Huriye ERSOY
Prodüksiyon: İnci BAK
Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN