Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Kurabiye Tarifleri

Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Tarifi

by Yemek Zevki Editör
15 Aralık 2016
in Kurabiye Tarifleri, Tarifler
463 30
0
Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Tarifi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye

(4-6 Kişilik)

Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Malzemeler:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
125 gram toz şeker
1 adet yumurta
300 – 350 gram un
50 ml. krema
Yarım çorba kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil ve zerdeçal karışımı
1 çay kaşığı kakule
5 gram karbonat

Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Hazırlanışı:

1. Aşama:
Oda ısısındaki tereyağı ile toz şekeri bembeyaz olana dek çırpın. Kremayı ekleyip 1 dakika daha çırpın.
2. Aşama:
Karışımın içine yumurtayı ekleyin.
3. Aşama:
Ayrı bir kapta elenmiş unu, toz tarçını, havanda ezilmiş kakuleyi, karbonatı harmanlayın ve yumurtalı karışımla birleştirin.
4. Aşama:
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serili tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın. İstediğiniz kalıplar yardımı ile keserek şekilli hamurlar elde edin.

Şef: Huriye ERSOY

Prodüksiyon: İnci BAK

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN

Tags: Zencefilli ve Zerdeçallı KurabiyeZerdeçallı Kurabiye
Previous Post

Sodalı Kabak Böreği Tarifi

Next Post

Simit Kurabiye Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
simit kurabiye

Simit Kurabiye Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki