Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
21 Aralık 2015
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

zencefil-tarcinli-kurabiye

Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye İçin Malzemeler:
150 gram tereyağı (Oda ısısında bekletilmiş)
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
Yarım su bardağı esmer şeker
1 adet yumurta
¼ su bardağı pekmez
2 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın

Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşayan tereyağı ve şekeri iyice karıştırın. Şeker eridikten sonra karışıma pekmezi ve yumurtayı da ekleyerek çırpmaya başlayın. Başka bir kapta kabartma tozunu, tuzu, zencefili ve tarçını harmanlayın; sıvı karışıma ilave edin. İyice karıştırın. Son olarak elenmiş unu yavaş yavaş bu karışıma ekleyin. Yoğurma işleminiz bittikten sonra hamuru streç folyoya sarın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Dinlenen hamuru yarım santim kalınlığında açın ve istediğiniz şekillerde kesin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Pembeleşen
kurabiyeleri fırından alın. Kurabiye ılınınca kahve veya çay ile servis edebilirsiniz.

Tags: Kurabiyetarçınlıtarçınlı kurabiyezencefilliZencefilli KurabiyeZencefilli ve Tarçınlı KurabiyeZencefilli ve Tarçınlı Kurabiye HazırlanışıZencefilli ve Tarçınlı Kurabiye İçin MalzemelerZencefilli ve Tarçınlı Kurabiye Nasıl YapılırZencefilli ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi
Previous Post

Çikolatalı ve Kuru Meyveli Pasta

Next Post

Yüksek tansiyonu dengelemek için yapılan DASH diyeti ağız sağlığına iyi geliyor

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yüksek tansiyonu dengelemek için yapılan DASH diyeti ağız sağlığına iyi geliyor

Yüksek tansiyonu dengelemek için yapılan DASH diyeti ağız sağlığına iyi geliyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki