Fotoğraf: Hande Göksan
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo doğranmış tavuk eti
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 adet büyük boy patates
1 büyük kase süzme yoğurt
2 adet lavaş ekmeği
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz, bir tutam zerdeçal
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı ketçap
1 dal taze kekik veya kuru kekik
Hazırlanışı:
Tavuk eti için limon suyunu ve şekeri tavada kızdırın. Tavuk etlerini ekleyip bu sosla birlikte iyice kızartın. Tuzunu ve bir tutam zerdeçalı ekleyip tatlandırın.
Patatesleri kızartmak için kabuğunu soyup çok ince kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve hemen buzlu suyun içine atın. Kızartma yağını kızdırıp buzlu sudan çıkartıp süzmüş olduğunuz patateslerin yarısını içine atın. Birkaç dakika sonra, yani iyice kızartmadan çıkartıp süzgece aktarın. Kalan patatesleri de atıp aynı şekilde az kızartın. Süzgece alıp kızartma yağını iyice kızdırdıktan sonra patatesleri ikinci kez iyice kızartın. Böylece çıtır çıtır olacak şekilde bir patates kızartması yapmış olursunuz.
Sosu için tereyağını eritip rendelenip çekirdekleri süzülmüş domatesi ilave edin. Suyu yarı yarıya çekilince kalan malzemeyi ilave edin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sosunuz hazırdır.
Lavaş ekmeklerini üçgen olacak şekilde parçalara kesip fırında veya tost makinesinde kızartın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine tavuk etini, patates kızartmasını yerleştirin. Çırpılmış süzme yoğurdu ve sosunu da döküp hemen servis edin.
#yoğurtlutafvuk #tavuk #food #yummy #dessert
*