Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Yoğurtlu Sebze Çorbası

by Hatice Ünal
09 Ekim 2023
in Çorba Tarifleri, Tatlı Tarifleri
473 20
0
Yoğurtlu Sebze Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

(6 Kişilik)

 Malzemeler:

200 gram kemiksiz kuzu incik

1 kilo süzme yoğurt (Oda sıcaklığında olmalı)

1 çorba kaşığı nişasta

1 adet yumurtanın sarısı

1 çorba kaşığı sıvı yağ

3 diş sarımsak

2 dal pırasa

1 adet dolmalık sarı biber

1 küçük kase ıspanak kökü

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Kemiksiz kuzu inciği küçük bir tencereye alın. 1 litre kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın. Daha sonra suyunu çorbada kullanmak üzere ayırın, eti de didikleyin. Süzme yoğurdu mikserle çırpın. Nişastayı, 1 çay bardağı soğuk su ve yumurta sarısı ile pütürsüz bir kıvam elde edene dek ayrı bir kapta çırpın. Nişastalı karışımı süzme yoğurda ilave edin. Tekrar çırpın.

1 çorba kaşığı sıvı yağı tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun. Zar şeklinde doğranmış sarı biberi, pırasayı, küçük küçük doğranmış ıspanak kökünü ve haşlama et suyundan 1 çay bardağı kadarını ekleyip birkaç dakika kadar kavurun. Ocaktan alıp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın.

Yoğurtlu karışımı tencereye alın. Sürekli karıştırarak (kesilmemesi için) kaynatın. Kaynamaya başlayınca tuzu, 1 çorba kaşığı tereyağını ve 2 su bardağı et suyunu ekleyin. İçine didiklediğiniz eti ve önceden kavurduğunuz sebzeleri atın.  Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

#yoğurtlusebzeçorbası #yoğurtluçorba #çorba #kışçorbası #soup #food #yummy #dessert

Previous Post

Tavuklu Pilav

Next Post

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

Hatice Ünal

Next Post
Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki