Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Yoğurtlu Pirinç Çorbası

Yoğurtlu Pirinç Çorbası

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında)

1 adet yumurtanın sarısı

1 çorba kaşığı nişasta

1 kahve fincanı pirinç

1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme)

Tuz

Yarım demet taze nane

Hazırlanışı:

Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın. Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayınca çok ince kıyılmış taze naneyi, 1 çorba kaşığı tereyağını ve tuzunu ekleyip ocaktan alın. Çorbanın kıvamı yoğunsa isteğe göre sıcak su ilave ederek dengeleyebilirsiniz. Çorbayı ocaktan alın. Arzuya göre az tereyağında kavrulmuş salça eşliğinde servis yapabilirsiniz.

 

 

 

OKU ➤  Bal Kabağı Çorbası (Kuerbıs Suppe)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir