Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK
(6 Kişilik)
Malzemeler:
1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında)
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı nişasta
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme)
Tuz
Yarım demet taze nane
Hazırlanışı:
Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın. Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayınca çok ince kıyılmış taze naneyi, 1 çorba kaşığı tereyağını ve tuzunu ekleyip ocaktan alın. Çorbanın kıvamı yoğunsa isteğe göre sıcak su ilave ederek dengeleyebilirsiniz. Çorbayı ocaktan alın. Arzuya göre az tereyağında kavrulmuş salça eşliğinde servis yapabilirsiniz.