Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Yoğurt Aşı

by Yemek Zevki Editör
25 Ocak 2014
in Tarifler
478 15
0
Yoğurt Aşı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

yogurt

 

Malzemeler

2 su bardağı köftelik bulgur
200 gram köftelik et
50 gram biber salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı un,

Köfte için:

200 gram kıyma
5 dal maydanoz,
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuzlu yoğurt
1 çay bardağı ceviz içi
Tuz
Karabiber

Yoğurt Aşı İçin:

6 çorba kaşığı tuzlu yoğurt veya süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı kuru nane

2 çorba kaşığı sıvı yağ

15 su bardağı su

Hazırlanışı:

Yoğurt aşı için; Öncelikleri köfteleri hazırlayın. Bunun için, soğanı incecik kıyın. Yağda hafifçe kavurun. Köfte içi kıymasını ilave edin. Suyunu çekene kadar kavurun ocaktan alıp baharatları, ceviz içini ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Soğumaya bırakın.

Köfte hamuru için; Bulguru suyla ıslatın. Rendelenmiş soğana, salça, tuz, karabiber ve kimyon ilave edin. İyice yoğurun. Un ekleyip, özleşene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin. İçerisine, hazırladığınız içi doldurup kapatın. 14 küçük gülle hazırlayın. 15 su bardağı suyu kaynatın ve pirinci salın. Ardından tuzlu yoğurt ekleyin. Köfte ve gülleleri ilave edip pişirin. Naneyi yağda yakıp, üzerine gezdirin.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Kiraz Yaprağı Sarma

Next Post

Simit Kebabı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Simit Kebabı

Simit Kebabı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki