Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Yeşil Mercimekli ve Kinoalı Soğuk Çorba

by Hatice Ünal
01 Haziran 2020
in Çorba Tarifleri
488 5
0
Yeşil Mercimekli ve Kinoalı Soğuk Çorba
742
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek

1 çay bardağı kinoa

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı pul biber

2 diş sarımsak, havanda ezilmiş

1 litre ayran

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

4-5 dal dereotu, kıyılmış

4-5 dal reyhan, kıyılmış

Hazırlanışı:

Yeşil mercimeği ve kinoayı iyice yıkayıp süzdükten sonra ayrı tencerelere aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlamaya bırakın. Her iki hububat haşlanınca ocaktan alın ve kapaklarını kapatıp soğumaya bırakın. Yoğurdu ve ayranı birleştirip iyice çırpın. Tuzu, havanda ezdiğiniz sarımsakları ve kıyılmış yeşillikleri ekleyip biraz daha çırpın. Haşlayıp süzdüğünüz hububatları ilave edin. Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine sızma zeytinyağında kavrulmuş pul biber gezdirip servis yapın.

#YeşilMercimekliveKinoalıSoğukÇorba #soğukçorbalar #yazçorbaları #çorba #çorbatarifleri #lezzet #lezzetlitarifler #yemek #evdeyemekzevki

Previous Post

İçli köfte

Next Post

Anne adayları ve lohusalar için folik asit deposu: Kuşkonmaz

Hatice Ünal

Next Post
Anne adayları ve lohusalar için folik asit deposu: Kuşkonmaz

Anne adayları ve lohusalar için folik asit deposu: Kuşkonmaz

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki