Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı kepekli pirinç
3,5 su bardağı sıcak su
2 adet patlıcan
2 adet büyük boy domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı bezelye
Hazırlanışı:
Bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kepekli pirinci ılık suda bekletin. Daha sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayıp tuzlu suyun içinde 15 dakika bekletin. Daha sonra akan suyun altında yıkayıp süzdükten sonra iyice kurulayın.
Tavayı ısıtın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte patlıcanları ekleyin ve 10 dakika kavurun. Ocaktan alın, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyerek tatlandırın.
Domatesi rendeleyin. Pilavı pişireceğiniz tencereyi ısıtın. Tereyağını ve kalan zeytinyağını ısıtıp pirinci kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Kaynar suyu ve bezelyeyi ekleyin. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, kapağını açıp önceden kavurduğunuz patlıcanı ilave edin. Hafif karıştırıp tekrar tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.