Yaz Pudingi Malzemeler:
Kek İçin:
3 adet yumurta
220 gram toz şeker
125 ml. süt
125 ml. sıvı yağ
225 gram un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sos İçin:
150 gram böğürtlen
300 ml. su
200 gram şeker
Süsleme İçin:
Frambuaz Çilek Kremşant
Yaz Pudingi Hazırlanışı:
Kek için; Yumurtaları şekerle çırpın. içine süt ve sıvı yağı ilave edin . Son olarak bütün kuru malzemeleri ekleyin ve içi yağlanıp unlanmış düz bir kek kalıbında ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Kek pişerken böğürtlen su ve şekeri ocakta kaynatın. Böğürtlenler pelteleşinceye kadar pişirin. Sonrasında blenderdan geçirerek süzgeç yardımıyla süzüp soğumaya bırakın. Soğuyan kekinizi yatay 2 cm. kalınlığında patlar şeklinde kesin. 8 cm. çaplı bir kesme aparatıyla kestiğiniz her pattan yuvarlaklar çıkarın. Kestiğiniz yuvarlakların her birini hazırladığınız sosa batırın. 1 kat kekin üstüne çilek böğürtlen ile doldurup aynı işlemi 3 kat kek oluncaya kara sürdürün. Yani 3 kat kek ve 2 kat meyve olacak şekilde üst üste yerleştirin. Buzdolabında 3 saat kadar dinlendirin. En üst katına sıkma torbasıyla kremşantiden sıkıp üstünü çilek ve frambuaz ile doldurun, çok az sos akıtıp servis edin