Yağlı Grissini Malzemeler:
3 su bardağı un
100 gram margarin
1 çay kaşığı mahlep
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (silme)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı susam
Yağlı Grissini Hazırlanışı:
Unu, mahlebi, pudra şekerini, kabartma tozunu, tuzu ve susamı hamur yoğurma kabında harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış margarini, suyu ve sıvı yağı ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile en fazla 1 cm kalınlığında, 30 cm uzunluğunda dikdörtgen olacak şekilde açın. Bıçak yardımı ile bir parmak genişliğinde uzun şeritler elde edin. Her şeridi tezgahın üzerinde avucunuzun içinde yuvarlayıp silindir şeklinde hamurlar elde edin. Hamurları yağlı kağıt üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında 12-15 dakika kadar pişirin.