Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Sağlık

Vücut yaşlanmasını yavaşlatmanın yolu: Detoks

by Yemek Zevki Editör
08 Temmuz 2014
in Sağlık
483 10
0
Vücut yaşlanmasını yavaşlatmanın yolu: Detoks
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

dikenDr. Yaşar düzenli uygulanan detoks programlarıyla vücut yaşlanmasının yavaşlatılabileceğini, 60 yaşındayken 40 yaşındaki bir bedene sahip olunabileceğini söyledi.

Banyo, duş alma, diş fırçalama, el, yüz yıkama gibi dış beden temizliği için gösterilen sürekli çabaların yanında iç beden temizliğinin ihmal edildiğine dikkat çeken Dr. Mustafa Yaşar, “İç bedenimizi ilaçlar, kimyasallar, hava kirliliği, GDO’lu gıdalar gibi etkenlerle oluşan atıklardan yılda en az iki kez arındırmamız gerekir.” dedi. Vücutta bu yolla biriken atıkların Alzheimer, Parkinson, demans, kanser gibi birçok kronik hastalığa yol açabildiğini kaydeden Dr. Yaşar, iç beden detoksu için deve dikeni tohumu, doktor gözetiminde bitkisel kürler, diyet, spor, oruç ve hacamattan yararlanılabileceğini açıkladı.

GDO’lu gıdalar, stres, hava kirliliği, zirai ilaç atıkları, makyaj ve temizlik ürünleri, kimyasal katkılı besinler, aşırı elektronik cihaz kullanımı gibi etkenlerle vücudumuza fazladan yüklediğimiz toksinlerin oksidatif strese yol açtığını kaydeden Dr. Mustafa Yaşar, bunun da Alzheimer, Parkinson, demans, kanser gibi birçok kronik hastalığa zemin hazırladığını vurguladı. Normalde vücutta biriken toksinler, diğer adıyla serbest radikallerin vücudun kendi antioksidan savunma sistemi sayesinde bir dengede tutulduğunu kaydeden Dr. Yaşar, özellikle şehir yaşamında fazladan yüklenilen toksinlerin vücuttan temizlenmesi için yılda en az iki kez detoks (zehirsizleştirme) uygulanması gerektiğine işaret etti.

Deve dikeni tohumu karaciğeri temizliyor

Vücudun toksinlerle savaşan antioksidan mekanizmasını güçlendirmenin büyük önem taşıdığına işaret eden Dr. Yaşar, bunun doktor gözetiminde uygulanacak bitkisel kürler, diyetler ve sporla sağlanabileceğini kaydetti. Dr. Yaşar, detoks tedavisi alma imkanı olmayanlar içinse deve dikeni tohumu önerdi. Dr. Yaşar, “Detoks için en baş sırada önereceğim deve dikeni tohumunun özellikle karaciğer üzerinde detoksu sağlayan enzimsel faaliyetleri organize ettiği, bu yolla detoks faaliyetini güçlendirdiği son yapılan klinik çalışmalarla ortaya kondu. Deve dikeni tohumunu öğütüp günlük bir çay kaşığı ölçeğinde bir ay boyunca tüketebilir, bunu senede iki kez tekrarlayabilirsiniz. Diğer bitkilerin kullanımı ancak doktor gözetiminde mümkün olabilir. Çünkü bitkiler de bir ilaçtır ve bilinçli kullanılması gerekir. Ancak deve dikeni tohumunun uzun süreli kullanımında bile herhangi bir toksik etkisi görülmedi. Halk arasında meryem ana tohumu diye de biliniyor.” dedi.

Her gün yürüyüş yapılması ve iki litre su içilmesinin detoks açısından önemine değinen Dr. Mustafa Yaşar, aşırı elektronik cihaz kullanımından kaçınılması, yılda iki kez 15’er günlüğüne elektriksel kirliliğin en az seviyede olduğu köy ortamına gidilip arınılması gerektiğini belirtti. Tüm bu önlemlerin alınması ve yılda iki kez detoks programlarının uygulanması durumunda vücudun yaşlanmasının da yavaşlatılabileceğini belirtti.

Dr. Yaşar, brokoli, yaban mersini, adaçayı, civan perçemi, ısırgan yaprağı, soğan, sarımsak, elma, zencefil, maydanoz ve enginarın detoksa iyi gelen diğer bitkilerden olduğunu vurguladı.

Tags: Ana YemeklerBasit Yemekler
Previous Post

Beslenme Uzmanları Uyarıyor: Orucunuzu Çorba İle Açın

Next Post

Cakes&Bakes’den Hafif, Lezzetli, ‘Tatlı’ Alternatifler

Yemek Zevki Editör

Next Post

Cakes&Bakes’den Hafif, Lezzetli, ‘Tatlı’ Alternatifler

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki