Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Sağlık

Vücudun kaybettiği enerjiyi Selva Buğday Ruşeymi ile geri kazanın

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Sağlık
463 30
0
Vücudun kaybettiği enerjiyi Selva Buğday Ruşeymi ile geri kazanın
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Sıcak yaz günlerine denk gelen uzun oruç süresi boyunca kaybedilen enerji kişide halsizlik ve yorgunluk oluşturuyor. Sahurdan iftara kadar geçen sürede susuz ve besinsiz kalan vücudu dinç tutabilmek için Ruşeym çok önemli bir yardımcı.

Sektörünün en geniş ürün gamına sahip markası olan Selva Gıda’nın ‘Sağlıklı Yaşam Ürünleri’ kategorisindeki yeni ürünü Buğday Ruşeymi, raflardaki yerini aldı. Buğday tanesinin canlı kısmını oluşturan ruşeym, insan sağlığına sayısız fayda sunan güçlü bir besin maddesi.

Uzun oruç süresince vücudu zinde tutmak için Ruşeym tüketin

Öğün sayısının az olduğu Ramazan ayı boyunca vücudu enerjik tutmak için buğday ruşeymi önemli bir besin kaynağı olarak gösteriliyor. Buğdayın en hayati besin deposu olan ruşeymin içeriğinde yüksek miktarda A, E ve B1 vitamini, esansiyel yağ asitleri, proteinler ile fosfor, kalsiyum, çinko, manganez ve krom bulunuyor. Yüzde 30 kadarı da yumurta, et ve süt kalitesinde proteine sahip olduğundan çok yoğun ve zengin bir besin olarak kabul ediliyor.

Uygun mineral, vitamin, besinsel lif ve antikolesterol etkili fitosterol muhtevasıyla doğadaki en doğal enerji kaynaklarından olan ruşeym oruçla geçen uzun saatler boyunca vücuda enerji vererek yorgunluk ve halsizlikle savaşmaya yardımcı oluyor. Sahurda alınacak 2 kaşık ruşeym ertesi günün fiziksel performansına katkı sağlıyor.

Tok tutucu özelliğiyle sahurda mutlaka tüketilmesi gereken bir besin olarak dikkat çeken ruşeymin ekmeğe % 15-20 oranında ilave edilmesi ile besin değeri yüksek, lezzetli ve homojen bir ekmek elde ediliyor. Mayalı ürünlerle birlikte kullanıldığında veya ısıl işlemden geçirildiğinde içeriğindeki minerallerin faydalılığı artıyor. Tatlı ve fındıksı bir tada sahip olan ruşeym çerez şeklinde ya da doğrudan süt, yoğurt, meyve suyu ve çorba gibi yiyecekler içerisine karıştırılarak da tüketilebiliyor.

“Yeni ürün geliştirmede sektörün öncüsüyüz”

Selva Gıda olarak insan sağlığına büyük önem verdiklerini dile getiren Selva Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Eski Başkanı Prof. Dr. Adem Elgün “Sağlıklı nesiller için yeni, kaliteli ve doğal ürünler geliştiriyoruz. Bu konuda sektörümüze öncülük ediyoruz. Sağlıklı Yaşam Ürünleri kategorisinde piyasaya sunduğumuz yeni ürünümüz Buğday Ruşeymi, insan sağlığına sayısız fayda sağlayan çok değerli bir besin maddesi. Özellikle içinde bulunduğumuz sıcak yaz aylarına denk gelen Ramazan günlerinde insan vücuduna büyük yarar sağlıyor. Yetişkinlerin günde 2, çocukların ise günde 1 kaşık ruşeym tüketmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Çocuk gelişimine de katkısı var

İçeriğindeki maddelerle fonksiyonel bir besin maddesi olan ruşeym çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine de olumlu katkılar sağlıyor. Sahip olduğu vitamin ve minerallerle çocuklardaki kemik ve iskelet gelişimine yardımcı oluyor.

Selva Gıda kalitesiyle üretilen ve Türkiye’de ilk defa vakumlu paketlerde, özel prospektüsleriyle satışa sunulan Selva Sağlıklı Yaşam Ürünleri, sağlıklı beslenmeyi teşvik ederek kaliteli yaşama yardımcı olmayı hedefliyor.

Tags: Et Yemeklerisalatalar
Previous Post

Bulgurlu Reyhan Sarma

Next Post

Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

Yemek Zevki Editör

Next Post
Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Navigate

  • Home
  • Recipe
  • About
  • Archives
  • Contact

Recent Recipes

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

03 Kasım 2025
Mantarlı Hamsi Güveci

Mantarlı Hamsi Güveci

23 Ekim 2025

Browse by Category

  • 1 şef 1 konuk
  • ADV
  • Balık Yemekleri
  • Breakfast
  • Çorba Tarifleri
  • Dinner
  • Diyet Yemekleri
  • Drink
  • Dünya Mutfağı
  • Et Yemekleri
  • Foto Galeri
  • Günün Tarifi
  • Gurmeler
  • Haber Turu
  • Hamur İşi Tarifleri
  • Hidden
  • İçecek Tarifleri
  • İftar Yemekleri
  • Kek Tarifleri
  • Kültür Sanat
  • Kurabiye Tarifleri
  • Markalar
  • Mekânlar
  • Meze Tarifleri
  • Öneri Yorum
  • Pasta Tarifleri
  • Pilav Tarifleri
  • Pratik Yemekler
  • Püf Noktaları
  • Reçel Tarifleri
  • Recipe
  • Restaurant
  • Sağlık
  • Salata Tarifleri
  • Sebze Yemekleri
  • Street Food
  • Tarifler
  • Tatlı Tarifleri
  • Tavuk Yemekleri
  • Vegetarian
  • Video Galeri
  • Yöresel Yemekler

Browse by Ingredients

Ana Yemekler Balık Basit Yemekler beslenme Börek Diyet domates Dondurma dünya mutfakları Et Yemekleri haber Hamur İşleri iftar iftarda ne yapsam iftar menüsü iftar saati kek Kurabiye Kurabiyeler köfte pilav ramazan Ramazan ayı ramazan menüsü sahur Salata salatalar Sağlık sebze yemekleri tarif Tarifler tatlı Tatlılar tavuk video yemek yemek tarifi yemek tarifleri yemek zevki yemekzevki YemekZevkiDergisi yöresel yemekler Çorba Çorbalar İçecek

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.