Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Vişneli Yaprak Sarma / İstanbul Menüsü’nden

by Hatice Ünal
08 Haziran 2022
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Vişneli Yaprak Sarma / İstanbul Menüsü’nden
762
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: Matbah Restaurant Executive Şefi Kadir Yılmaz / Ottoman Imperial Hotel

10 Porsiyon İçin:

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç

8 adet orta boy soğan

½ su bardağı vişne suyu

100 gram yeşil erik

1 çay kaşığı toz şeker

½ çay kaşığı toz tarçın

1 çay kaşığı kuru nane ½ çay kaşığı yeni bahar

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

2 adet taze vişne

¾ su bardağı zeytinyağı

400 gram asma yaprağı

1 çay kaşığı nar ekşisi

Hazırlanışı:

Asma yaprağını haşlayın ve iyice süzün. Soğanı ince ince doğradıktan sonra pirinci ayrı bir kapta yıkayın ve süzün. Zeytinyağında dolmalık fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyin, pirincin kat rengi dönünce suyu, nar ekşisini ve kuş üzümünü ekleyin. Tıkırdayıncaya kadar beş dakika ateşte tutmaya devam edin. Daha sonra tavayı ateşten alın, baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın ve içini soğutun. Taze haşlanmış asma yaprağına içten her yaprağın içine iki adet vişne koyun ve dolmaları sarın. Tencerenin altına taze asma yaprağının saplarını dizin. Sarmaları sıralayın, aralarına var ise taze erik koyun. Üstüne ters çevrilmiş porselen tabağı ağırlık olarak kapatın, ardından vişne suyunu koyun. Ağır ateşte 45 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın.

#vişneliyapraksarma #şefkadiryılmaz #matbahrestaurant #ottomanimperialhotel #vişnelisarma #yapraksarma #sarma #istanbulmenüsü #osmanlısaraymutfağı #food #yummy #dessert

Previous Post

Zeytinyağlı Kabak

Next Post

Limonlu Tavuk Izgara

Hatice Ünal

Next Post
Limonlu Tavuk Izgara

Limonlu Tavuk Izgara

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki