Tarif: Matbah Restaurant Executive Şefi Kadir Yılmaz / Ottoman Imperial Hotel
10 Porsiyon İçin:
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
8 adet orta boy soğan
½ su bardağı vişne suyu
100 gram yeşil erik
1 çay kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı kuru nane ½ çay kaşığı yeni bahar
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 adet taze vişne
¾ su bardağı zeytinyağı
400 gram asma yaprağı
1 çay kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı:
Asma yaprağını haşlayın ve iyice süzün. Soğanı ince ince doğradıktan sonra pirinci ayrı bir kapta yıkayın ve süzün. Zeytinyağında dolmalık fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyin, pirincin kat rengi dönünce suyu, nar ekşisini ve kuş üzümünü ekleyin. Tıkırdayıncaya kadar beş dakika ateşte tutmaya devam edin. Daha sonra tavayı ateşten alın, baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın ve içini soğutun. Taze haşlanmış asma yaprağına içten her yaprağın içine iki adet vişne koyun ve dolmaları sarın. Tencerenin altına taze asma yaprağının saplarını dizin. Sarmaları sıralayın, aralarına var ise taze erik koyun. Üstüne ters çevrilmiş porselen tabağı ağırlık olarak kapatın, ardından vişne suyunu koyun. Ağır ateşte 45 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın.
#vişneliyapraksarma #şefkadiryılmaz #matbahrestaurant #ottomanimperialhotel #vişnelisarma #yapraksarma #sarma #istanbulmenüsü #osmanlısaraymutfağı #food #yummy #dessert