Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Vişneli Truf

Vişneli Truf

visnelitrufVişneli Truf Malzemeler:

> 1 kutu krema (200 ml.)

> 160 gram bitter çikolata

> 7-8 dilim pişmiş hazır kek

> 1 su bardağı dondurulmuş vişne

Üzeri İçin:

> Rendelenmiş Hindistancevizi > Kakao

Vişneli Truf Hazırlanışı:

Kremayı teflon bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutun. Ocaktan alıp çikolataları içine kırın ve sürekli karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın. Kekleri ufalayıp karışıma ekleyin, birkaç kez karıştırıp en son oda ısısında çözülmüş vişneleri ilave edin. Tüm malzemeler birbirine iyice karışınca üzerini kapatın ve buzdolabına aktarın. Hamuru buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. Üzeri için; Hindistancevizi ve kakaoyu ayrı ayrı tabaklara aktarın. Tatlı kaşığı ile karışımdan istediğiniz büyüklükte alıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Her hamur topunu Hindistancevizi ya da kakaoya bulayın ve servis tabağına dizin.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir