Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Vişneli Pirinçli Yaprak Dolması

Vişneli Pirinçli Yaprak Dolması

Toplam Hazırlama Süresi: 50 dakika

Porsiyon: 4

Malzemeler:

2 su bardağı Calrose Pirinç

2 kuru soğan

1 su bardağı vişne suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı donuk vişne

2 yemek kaşığı nar ekşisi

Baharatlar:

1 çay kaşığı dolma baharı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

500 gram üzüm yaprağı

1 limon suyu

Hazırlanışı:

Yaprakları bol suda yıkayın ve temizleyin. Pirinçleri ve soğanları yağda kavurun. Üzerine, baharatları, vişne ve suyu ekleyerek demlendirin. Karışımı yapraklara sarın ve tencereye dizin. Üzerine vişne suyu, nar ekşisi ve limon suyu ekleyip kısık ateşte 20-30 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir