Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Vişneli Kek

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
478 15
1
Vişneli Kek

Vişneli Kek

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Malzemesi

Vişneli Kek



(28 cm.lik kalıp için)
Hamur Malzemeleri:
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1 adet yumurta
• 1 çay bardağı şeker
• Yarım paket kabartma tozu
• Aldığı kadar un
Üstü İçin:
• 400 gram labne peyniri
• 1 kutu krema
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 çorba kaşığı un
• 2 adet vanilya
• 4 adet yumurta
Sosu İçin:
• 2 su bardağı vişne • 1 buçuk su bardağı şeker
• 1 su bardağı su • 3 yemek kaşığı nişasta

Vişneli Kek Tarifi:
Hamuru İçin:
1.Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun.
2.Yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayın. Üzerini iyice bastırın.
Üstü İçin:
1. Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Aklar sert beyaz köpük olana
dek çırpın.
2. Yavaş yavaş şeker ilave edin.
3. Yumurta sarılarını ekleyin.
4. Krema ve labneyi katın.
5. Un ve vanilyayı atın. Mikseri kapatın.
6. Hamurun üzerine boşaltın.170 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Sosu İçin:
1. Vişneleri ve şekeri tencerede iyice kaynatın. Blenderdan geçirin.
2. Nişastayı su ile ezin. Vişnelere ilave edin. Bir taşım kaynatın. Fırından
çıkan soğumuş ceheesecake’in üzerine dökün. 1 gün buzdolabında dinlendirdikten
sonra servise sunun.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Hingel

Next Post

Kabak Yuvası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kabak Yuvası

Kabak Yuvası

Comments 1

  1. AYWA says:
    14 yıl ago

    Bengu’cugum, enelrile saglik ne kadar guzel gorunuyorlar, en cok sevdigim tariflerden biridir bu tarif, sekillerini de ayni kitaptaki gibi yapmissin. Harika gorunuyorlar. Kitap umarim flash belleklerden birinde cikar, eger bulamazsan bir dahaki gelisimde mutlaka yanimda getiririm.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki