Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak
(1 Tepsi İçin)
Malzemeler:
1 paket büyük boy tost ekmeği
1 litre vişne suyu
500 gram toz şeker
100 gram taze kaymak
Hazırlanışı:
Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. İsteğe göre yuvarlak bir kalıpla keserek şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın.
Vişne suyu ile şekeri yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Ocaktan alın. Ilınan şerbeti geniş ve çok fazla yüksek olmayan bir kaba aktarın. Fırından çıkardığınız kızarmış ekmekleri de şerbetin içine yerleştirin ki ekmek şerbetin suyundan iyice çeksin. Buzdolabında soğuttuktan sonra isteğe göre kaymak, kaymaklı dondurma ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
#vişneliekmektatlısı #vişnelitatlı #ekmektatlısı #tatlı #ramazan #iftar