Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Vişneli Cheesecake

Vişneli Cheesecake

Vişneli-CheesecakeVişneli Cheesecake İçin Malzemeler:

Bisküvili Karışım İçin:

2 paket pötibör bisküvi

1 paket burçak bisküvi

1 adet acıbadem bisküvi

1 çorba kaşığı kakao

50 gram tereyağı

1 kahve fincanı vişne suyu

1 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi

Peynirli Karışım İçin:

3 adet büyük boy yumurta

5 çorba kaşığı toz şeker

2 paket labne peyniri

100 gram tatlı lor peyniri

100 ml. krema

1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)

1 kase dondurulmuş vişne

Vişneli Cheesecake Hazırlanışı:

Dondurulmuş vişneleri süzgece alın ve suyunun iyice süzülmesini sağlayın.

Bisküvili karışım için; Tereyağını eritin. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Ilınmış tereyağını, vişne suyunu, kakaoyu ve ceviz içini ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın. Karışımı, kelepçeli kek kalıbının tabanını ve iç kenarlarını kaplayacak şekilde, hamuru elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 10 dakika bekletin.

Peynirli karışımı için; Yumurtalarla şekeri köpük köpük olana dek iyice çırpın. Peynirleri, nişastayı ve kremayı da ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Karışımı buzlukta beklettiğiniz bisküvili kalıbın içine dökün. Dondurulmuş vişneleri de tek tek hamurun üzerine hafifçe batırın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, üzeri hafif kabuk bağlayana dek yaklaşık 1 saat boyunca pişirin. Fırından alın, oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın. Dilimleyip servis yapın.

Aklınızda bulunsun: Dondurulmuş vişne yerine çekirdekleri temizlenmiş taze vişnelerle de yapabilirsiniz.

OKU ➤  Cevizli Kek Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir