Malzemeler:
Bisküvili Karışım İçin:
> 2 paket petibör bisküvi
> 2 paket burçak bisküvi
> 50 gram tereyağı
> 1 kahve fincanı vişne suyu
> 1 çorba kaşığı fındık içi
Peynirli Karışım İçin:
> 2 paket labne peyniri
> 100 gram tatlı lor peyniri
> 3 adet büyük boy yumurta
> 3 çorba kaşığı toz şeker
> 100 ml. krema
> 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
> 1 kase dondurulmuş vişne
Üzeri İçin:
> 1 su bardağı vişne suyu
> 1 su bardağı su
> 1 kahve fincanı toz şeker
> 3 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
> Çikolata parçaları
Hazırlanışı: Dondurulmuş vişneleri süzgece alın ve suyunun iyice süzülmesini sağlayın. Bisküvili karışım için tereyağını eritin. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Ilınmış tereyağını, vişne suyunu ve fındık içini ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın. Karışımı Emsan Nar Pratik Kelepçeli Kek Kalıbı’nın tabanını ve iç kenarlarını kaplayacak şekilde, hamuru elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 10 dakika bekletin. Peynirli karışımı için; Yumurtalarla şekeri köpük köpük olana dek iyice çırpın. Peynirleri, nişastayı ve kremayı da ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Karışımı buzlukta beklettiğiniz bisküvili kalıbın içine dökün. Dondurulmuş vişneleri de tek tek hamurun üzerine hafifçe batırın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, üzeri hafif kabuk bağlayana dek yaklaşık 1 saat boyunca pişirin. Fırından alın, oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın. Üzeri için; Çikolata parçaları dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, ılınınca soğuyan kekin üzerine dökün. İsteğe göre çikolata drajeleri ve pudra şekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz.