Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Vişne Konservesi

Vişne Konservesi

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK

3 Kavanoz İçin (500’er ml’lik)

Malzemeler:

1 kilo taze vişne

3 litre su

3 su bardağı toz şeker

Sterilize edilmiş kavanozlar

Hazırlanışı:

Vişnelerin saplarını ayıklayın, çekirdeklerini çekirdek çıkartıcısı ile vişneleri zedelemeden çıkartın.  Derin bir tencereye su ve şekeri aktarın. Orta ateşte 15 dakika kaynatın. Kavanozları da sterilize edin. Kavanozların içine temizlemiş olduğunuz vişneleri, üstten üç parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Kaynamakta olan şerbeti kavanozlara aktarın. Kavanozların kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirerek muhafaza edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir