Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Üzüm Salatası

Üzüm Salatası

Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit / Selin Aktalay – Fotoğraf: Hande Göksan

4 Kişilik

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış buğday

2 su bardağı renkli üzüm, ikiye bölünmüş

Yarım su bardağı ceviz

Yarım su bardağı kurutulmuş domates

1 su bardağı doğranmış taze baharatlar

1 su bardağı lor, beyaz peynir veya Erzincan tulumu

Sosu İçin:

3 yemek kaşığı elma sirkesi

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı dijon hardal

Yarım su bardağı taze sıkılmış limon suyu

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Sos için gerekli tüm malzemeleri karıştırın ve ihtiyaç olana kadar buzdolabında soğutun. Tüm salata malzemelerini bir kaseye alın, dijon sosonu üzerine gezdirip, peynirleri de üzerine ufalayın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

 

 

OKU ➤  Sütlü Revani

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir