Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit / Selin Aktalay – Fotoğraf: Hande Göksan
4 Kişilik
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış buğday
2 su bardağı renkli üzüm, ikiye bölünmüş
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı kurutulmuş domates
1 su bardağı doğranmış taze baharatlar
1 su bardağı lor, beyaz peynir veya Erzincan tulumu
Sosu İçin:
3 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı dijon hardal
Yarım su bardağı taze sıkılmış limon suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Sos için gerekli tüm malzemeleri karıştırın ve ihtiyaç olana kadar buzdolabında soğutun. Tüm salata malzemelerini bir kaseye alın, dijon sosonu üzerine gezdirip, peynirleri de üzerine ufalayın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.