Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Unsuz Islak Kek

Unsuz Islak Kek

unsuz-islak-kekUnsuz Islak Kek Tarifi

Unsuz Islak Kek İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı fındık yağı
Yarım su bardağı su
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao (tepeleme)
Tarçınlı Süt İçin:
1 su bardağı soğuk süt (üzerine dökmek için)
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
1 çay bardağı krema
2 su bardağı damla çikolata
1 kahve fincanı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam tuz

Unsuz Islak Kek Hazırlanışı:
Şekerle yumurtaları köpük köpük olana dek çırpın. Fındık yağı ile suyu ilave edin. 1 dakika daha çırpın. Kalan kuru malzemeleri ayrı bir kapta harmanlayın ve çırpmış olduğunuz karışıma ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak tüm malzemeyi birleştirin. Hamuru yağlanmış kare şeklindeki fırın kabına veya ısıya dayanıklı cam kaba dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Keki fırından alın, henüz sıcakken üzerine, her tarafına eşit dağılacak şekilde, 1 çay kaşığı tarçınla karıştırılmış soğuk sütü dökün. Keki oda ısısında yarım saat beklettikten sonra buzdolabına aktarın. Sos için; Kremayı, damla çikolatayı, tereyağını, kakaoyu ve bir tutam tuzu cam bir kaseye ekleyin.Tüm malzeme birbirine iyice karışana kadar benmari usulü eritin. Ocaktan alın, soğuyunca yuvarlak kalıplarla kesilmiş ıslak kekin üzerine dökerek servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir