Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Unsuz Islak Kek

by Yemek Zevki Editör
03 Ocak 2016
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Unsuz Islak Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

unsuz-islak-kekUnsuz Islak Kek Tarifi

Unsuz Islak Kek İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı fındık yağı
Yarım su bardağı su
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao (tepeleme)
Tarçınlı Süt İçin:
1 su bardağı soğuk süt (üzerine dökmek için)
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
1 çay bardağı krema
2 su bardağı damla çikolata
1 kahve fincanı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam tuz

Unsuz Islak Kek Hazırlanışı:
Şekerle yumurtaları köpük köpük olana dek çırpın. Fındık yağı ile suyu ilave edin. 1 dakika daha çırpın. Kalan kuru malzemeleri ayrı bir kapta harmanlayın ve çırpmış olduğunuz karışıma ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak tüm malzemeyi birleştirin. Hamuru yağlanmış kare şeklindeki fırın kabına veya ısıya dayanıklı cam kaba dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Keki fırından alın, henüz sıcakken üzerine, her tarafına eşit dağılacak şekilde, 1 çay kaşığı tarçınla karıştırılmış soğuk sütü dökün. Keki oda ısısında yarım saat beklettikten sonra buzdolabına aktarın. Sos için; Kremayı, damla çikolatayı, tereyağını, kakaoyu ve bir tutam tuzu cam bir kaseye ekleyin.Tüm malzeme birbirine iyice karışana kadar benmari usulü eritin. Ocaktan alın, soğuyunca yuvarlak kalıplarla kesilmiş ıslak kekin üzerine dökerek servis yapın.

Tags: Islak KekkekUnsuz Islak KekUnsuz Islak Kek HazırlanışıUnsuz Islak Kek İçin MalzemelerUnsuz Islak Kek Nasıl YapılırUnsuz Islak Kek TarifiUnsuz Kek
Previous Post

Brownie

Next Post

Volkan Kek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Volkan Kek

Volkan Kek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki