Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye

tuzlu-kurabiyeTuzlu Kurabiye Malzemeler:

125 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı sirke

1 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)

Çörek otu

 

Tuzlu Kurabiye Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Krema haline gelen tereyağının içine sıvı yağı, yumurta sarısını, sirkeyi, şekeri ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Bu karışıma kabartma tozunu ilave edin. Son olarak elekten geçirdiğiniz unu ilave edin. Hamurunuzu 20-25 dakika dinlendirdikten sonra istediğiniz şekillerde kurabiyeler yapıp üzerine yumurta beyazını sürün ve çörek otu serpin. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

OKU ➤  Tuzlu Kurabiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir