Yenilikçi ve sağlıklı süt ve süt ürünleri sunan Balmar, yeni ürünü Yoğurt Sütü ile ambalajlı sütten daha kıvamlı yoğurt yapılmasına olanak sağlıyor. Balmar Yoğurt Sütü’nün farkı ise yağ oranının fazla olması.
Süt ve süt ürünleri sektörüne getirdiği yenilikçi yaklaşımlarla adından söz ettiren Balmar, sektöründe bir ilki daha gerçekleştirdi: Türkiye’nin ilk yoğurt sütünü üreten Balmar, ürünü sağlıklı UHT ambalaj ile tüketicilerin beğenisine sundu.
UHT (Ultra High Temperature- Ultra Yuksek Isı) teknolojisi ile üretilen sütler, piyasada bulunan diğer ambalajlı sütlerden yağ oranındaki farklılık ile ayrılıyor. Ev hanımlarının sağlıklı, kıvamlı ve lezzetli yoğurt yapmak için Balmar Yoğurt Sütü’nü kaynamayacak kadar (42 – 46 C?) ısıttıktan sonra taze yoğurt ile mayalamaları yeterli oluyor.
Türkiye’nin her bölgesinde ve gelir kesiminde yoğurt mayalama geleneği oldukça yaygın. Ancak yapımında maalesef, sağlığa zararlı olan ve kanunen satışı yasak olan açık sütler kullanılıyor. Balmar Yoğurt Sütü sayesinde hanımlar artık sağlıklı sütten de lezzetli yoğurtlar yapabilecek. Balmar Yoğurt Sütü ısıl işlemden geçtiği için aynı zamanda günlük tüketim amacıyla da içilebiliyor.
içimine bayıldım özellikle tam yağlı olması çok güzel