Malzemeler:
• 250 gram un
• 120 gram pudra şekeri
• 100 gram tereyağı
• Bir tutam tuz
• 1 paket vanilya
• 1 adet yumurta
• 1 kahve fincanı süt
Dolgusu İçin:
• 3 paket bitter çikolata (80’er gramlık)
• 1 kahve fincanı krema
• 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
• 1 çorba kaşığı un
• 1 adet yumurtanın sarısı
Türk Kahveli ve Çikolatalı Tart Tarifi:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Pudra şekerini, vanilyayı ve tuzu ekleyip harmanlayın. Küp doğranmış tereyağını, sütü ve
yumurtayı ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabına aktarın. Yarım saat
bekletin.
Dikdörtgen ve yüksekliği en fazla 5 cm olan bir kalıbı yağlayın. Hamuru bu kaba, en fazla 1 cm yükseklikte olacak şekilde dökün.
Üzerinin fazla kabarmaması için çatalla hafifçe delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Fırından alın, soğumaya bırakın.
Kremayı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Toz halindeki Türk kahvesini, yumurta sarısını ve unu ilave edin. İyice karıştırıp
tart hamurunun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, üzeri hafif çatlak bir tabaka olana dek pişirin.
Fırından alın, soğuyunca servis yapın.