Meyve suyu markası Tropicana, ‘Bahçe Okulları Projesi’ ile Türkiye’nin yerel meyve yetiştiriciliğine çok güçlü bir katkı sağlıyor. Tropicana, projenin pilot bölge olarak uygulandığı Bursa’da çok keyifli ve lezzetli bir ‘Bursa Şeftali Hasadı’ etkinliği gerçekleştirdi. Hasada katılan ünlü gurme Vedat Başaran, şeftali tarifleriyle etkinliğe renk kattı.
Türkiye ambalajlı meyve suyu pazarına 2013 yılında hızlı bir giriş yapan Tropicana, geliştirdiği yerel meyve konsepti ve ürünleriyle Türkiye’nin en lezzetli hazinelerine değer katıyor. Tropicana bu kapsamda Türkiye’deki meyve yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla 2014 yılı Ocak ayında pilot bölge olarak seçilen Bursa Mustafakemalpaşa’da ‘Tropicana Bahçe Okulları Projesi’ni başlattı. Projenin ilk aşamasında, Tropicana için kullanılan ‘Bursa Şeftali’ türünün desteklenmesi amacıyla çiftçilere 6 bin adet Bursa Şeftali fidanı ve PepsiCo Türkiye bünyesinde üretilen tamamıyla organomineral olan “Naturalis” isimli gübre dağıtıldı. Ayrıca, 50 şeftali yetiştiricisine de şeftali yetiştiriciliği ve girişimcilik üzerine özel eğitim verildi. Üç yıl içinde 1.000’den fazla çiftçiye eğitim verilmesi ve en az 50 bin adet daha fidan dağıtılması hedefleniyor.
“EMANET MİRASLARA SAHİP ÇIKIYORUZ…”
Tropicana, projenin başlatıldığı Bursa’da çok keyifli bir ‘Şeftali Hasadı’ düzenledi. Şeftali çiftliğinde gerçekleşen etkinliğe, PepsiCo Meyve Suyu ve Yeni İş Geliştirme Kategorisi Pazarlama Müdürü Zeynep İzgi, PepsiCo Türkiye Agro Teknik Müdürü Hakan Sarı, PepsiCo Kurumsal İlişkiler Müdürü Didem Şinik ve ünlü gurme Vedat Başaran da katıldı. Başaran, şeftali ile lezzetli tarifler hazırladı. PepsiCo Meyve Suyu ve Yeni İş Geliştirme Kategorisi Pazarlama Müdürü Zeynep İzgi, Türkiye’nin en çok tercih edilen meyvelerini, Bursa, Afyon, Amasya, Malatya, Antalya, Geyve, Çanakkale gibi isimleriyle özdeşleşmiş yörelerden topladıklarını ve tüketiciye sunduklarını belirterek şunları söyledi: “Bugüne kadar Tropicana uzmanlığıyla Bursa Şeftali, Malatya Kayısı, Afyon Vişne, Isparta Elma, Anadolu Karışık Meyve, Antalya Nar, Geyve Ayva, Silifke Çilek, Akdeniz Turunçgiller nektarları ve Amasya %100 Elma ile Çanakkale %100 Domates Suyu ürünlerimizi sunduk. Ülkemizin hazineleri olarak gördüğümüz ve bizim de ürünlerimizi oluşturan yerel meyveleri korumak amacıyla Tropicana Bahçe Okulları Projesi’ni başlattık. Biz, Türkiye’nin yerel meyvelerini, bize emanet miraslar olarak görüyoruz. Onları geliştirerek, yarına taşımayı görev edindik. Türk meyveciliğinin gelişimi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”