Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Terbiyeli Nohutlu Tavuk

by Hatice Ünal
24 Temmuz 2020
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Terbiyeli Nohutlu Tavuk
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 adet büyük boy soğan

500 gram tavuk eti (tercihen incik eti)

1 su bardağı haşlanmış nohut

5 diş sarımsak

1 avuç taze bezelye

5 dal taze soğan

3-4 dal kıyılmış dereotu

Tuz, kimyon

Sosu İçin:

1 kase süzme yoğurt

1 çorba kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Tereyağı ile sıvı yağını tencerede ısıtıp çok ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. İri küpler halinde kesilmiş tavuk etini ekleyin. Orta ateşte, 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Haşlanmış nohudu, temizlenmiş diş diş sarımsakları, taze bezelye içini ve 1 bardak sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Terbiyesi için; Yumurta sarısını, süzme yoğurdu, limon suyunu, sirkeyi iyice çırpıp oda ısısında bekletin. Kıyılmış taze soğan ile dereotunu bezelyeler yumuşayınca ekleyin. Birkaç dakika karıştırın. En son yoğurtlu karışımı dökün. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. En son tuz ile damak tadınıza göre kimyonu serpin. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

#terbiyelinohutlutavuk #nohutlutavuk #nohutyemeği #nohutlutarifler #tavuklutarifler

 

Previous Post

Simit Kebap

Next Post

Kırmızı Erikli Tart

Hatice Ünal

Next Post
Kırmızı Erikli Tart

Kırmızı Erikli Tart

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki