Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Haber Turu

Temp-Ex Termal Örtüler İle Gıdalar Bozulmadan Tüketiciye Ulaşıyor

by Yemek Zevki Editör
04 Temmuz 2014
in Haber Turu
473 20
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Ülkemizde dondurulmuş, soğuk ve sıcak ürünlerin saklanması, korunması konusunda ürettiği ürünlerle hem satıcıya hem de tüketiciye büyük yarar sağlayan Temp-Ex Termal Örtü Çözümleri, gıdaların bozulmadan tüketiciye ulaşmasını sağlıyor.

Marketten aldığınız et bozuk çıktıysa, dondurulmuş börek küflüyse ya da yoğurt son kullanma tarihinden önce küflenmişse alışveriş yaptığınız marketin soğuk zincir sistemine dikkat etmeniz gerekebilir. Soğuk ve dondurulmuş olarak satılan bozulabilir gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kendi özelliklerini koruyabilmesi için üretimi takiben uygulanması zorunlu olan muhafaza koşulları yani depolama, taşıma ve satış noktasında sergileme gibi işlemlerin tamamını içeren soğuk zincir sisteminde oluşacak kırılma veya herhangi bir aşamada meydana gelebilecek düşük performans, zararlı bakterilerin hızla üremesine küf ve mantar oluşumuna neden olur. Bu bakteriler insan sağlığı açısından ciddi sorunlara yol açabilir. Özellikle havaların oldukça sıcak olduğu bugünlerde soğuk zincir sistemi daha da önem kazanıyor.

Gıda sektöründeki koruma ve izleme çözümleri üzerinde yıllardır çalışarak başarılı çözümlere imza atan SEDEF Yeni Nesil Endüstriyel Çözümler A.Ş’nin ürettiği Termal Örtü Çözümleri ile soğuk zincirin bozulmadan devam etmesini sağladığını vurgulayan Ahu Sedef Demir şunları söylüyor: “Termal Örtü Çözümleri, yüksek performanslı yalıtım kabiliyetleri ile gıda, farmasötik, kimyasallar ve benzeri sıcaklık hassasiyeti olan ürünlerin sevkiyat ve depolama esnasında kesintisiz korunmasını ve enerji tasarrufu sağlar. Yazın sıcaktan kışın soğuktan koruyan Termal Örtü Çözümleri kolay ve hızlı uygulanır, operasyona özel olarak istenilen ebatta tasarlanır.  Termal Örtü Sistemleri lojistik maliyetleri düşüren, güvenliği arttıran ve doğayı koruyan “tek” Soğuk Zincir çözümüdür. Termal Koruma Ekipmanları kullanılmadan soğuk zincir korunamaz.

Termal Örtü Çözümleri, özel tasarım ve teknolojisi sayesinde, Soğuk Zincir bütünlüğü sağlayarak ürünü son noktaya kadar korur. Tarım Bakanlığı ilgili tebliğleri uyarınca zorunlu kılınan Soğuk Zincir koruma şartlarını sağlar. Farklı sıcaklıklardaki ürünleri bir arada taşıma imkanı verir. Elektrik kesintilerinde, araç trafiğine kapalı alanlardaki indirme-bindirme noktalarına sevkiyatlarda Soğuk Zincirin kırılmasını engeller. Akaryakıt tasarrufu sağlar, çevreyi korur. Altyapı yatırım maliyetlerini azaltır.  İhtiyaca göre istenilen ölçülerde tasarlanabilir. Bütün bu faydalı özelliklerin yanı sıra fireyi de azaltır.”

Temp-Ex Termal Örtü Çözümleri nerelerde kullanılır?

•Soğuk zincirin kırılmasının istenmediği her türlü taşıma ve saklama operasyonlarında Mikro ve makro dağıtımlarda

•Online mağazacılık dağıtımlarında

•Hava ve deniz yolu taşımacılığında

•Havayolu catering hizmetlerinde

•Enerji tasarrufu gereken şartlarda

•Frigorifik araçların ya da soğuk depoların bulunmadığı ortamlarda

•Tıbbi malzemelerin taşınmasında

•Çevreci lojistik yaklaşımlar aranan noktalarda

•Işık hassasiyeti olan şarap gibi içeceklerin depolanması ve dağıtımında

•Kişisel gıda alışverişlerinde

Tags: Basit Yemeklerdünya mutfakları
Previous Post

Shake Shack İstanbul’daki 1.Yılını Kutluyor

Next Post

Ramazan’da Dikkat Dağınıklığına Sahurda Yediklerinizle Engel Olun

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ramazan’da Dikkat Dağınıklığına Sahurda Yediklerinizle Engel Olun

Ramazan’da Dikkat Dağınıklığına Sahurda Yediklerinizle Engel Olun

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki