Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Taze Tagliatelle

Taze Tagliatelle

3

Taze Tagliatelle Malzemeler:

Makarna için:

> 500 gram un

> 100 gram irmik

> 5 adet yumurta

> 30 ml. zeytinyağı

> 20 gram tuz

Taze Tagliatelle Sosu İçin:

> 20 ml. zeytinyağı

> 200 gram arzu ettiğiniz şekilde deniz mahsulü

> Bir tutam safran

> 1 adet kapya biber

> 50 gram iç kabak çekirdeği

> 5 yaprak fesleğen

> 2 adet arpacık soğan

> Tuz, taze çekilmiş karabiber

> 40 gram tereyağı

> 1 adet lime

Taze Tagliatelle  Hazırlanışı:

Çukur bir kapta yumurtaları ve yağı karıştırın. Unu, irmiği ve tuzu yoğurma kabında eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yağlı yumurta karışımını ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde veya mutfak robotunun hamur açma aparatında 15 cm uzunluğunda açın. Rulo şeklinde sarın, bıçak yardımı ile yarım santimlik şeritler keserek makarna hamurları elde edin. Sosu için; Deniz mahsulünü zeytinyağında, kısık ateşte kavurup üzerine safranı serpin. Kendi suyunu salınca birkaç kaşık su (Makarna suyu, hem tuzlu hem de bulanık olduğundan makarnanın suyunu eklemeyin!) ilave edin. Doğranmış kapya biberi, kabak çekirdeği içini, kıyılmış fesleğeni, tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve temizlenmiş arpacık soğanları ekleyin. Birkaç dakika daha sote edin. Ayrı bir tencerede tuz ilave edilmiş kaynar suda ev yapımı makarnalarınızı inceliğine göre kontrollü olarak 3-4 dakika kadar haşlayın. Süzüp sote ettiğiniz deniz mahsullü karışıma ekleyin. Sos ile makarna özleşmeye başlayınca en son tereyağını, rendelenmiş lime kabuğu ve 1 çorba kaşığı da lime suyunu ilave ederek tatlandırın. Ocaktan alın, hemen sıcak sıcak servis yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir