Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Taze Meyveli Tart

by Hatice Ünal
27 Kasım 2025
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Taze Meyveli Tart
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

¼ su bardağı toz şeker

1 adet çırpılmış yumurta

1 paket (225 g) light krem peynir

¼ su bardağı yağsız sade yoğurt

¼ su bardağı pudra şekeri

1 çay kaşığı vanilya özütü

⅓ su bardağı az şekerli kayısı veya şeftali marmelatı

2–3 su bardağı taze meyve (dilimlenmiş çilek, ahududu, yaban mersini, kivi dilimleri, ikiye kesilmiş üzümler)

Haşlanmış Pirinç Pilavı İçin:

1 su bardağı California Calrose pirinci

2 su bardağı su

Hazırlanışı:

1 su bardağı pirinci yıkayıp 2 su bardağı suyla kaynatın, kısık ateşte suyunu çektirip 5–10 dakika dinlendirin. Orta boy bir kapta pirinç, toz şeker ve yumurtayı karıştırın. Karışımı 30 cm pizza tabağına veya 25 cm tart kalıbına bastırarak yayın. 175°C fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Ayrı bir kapta krem peyniri ve yoğurdu hafif ve kabarık bir kıvam alana kadar çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı tamamen soğumuş tabanın üzerine yayın. Küçük bir sos tenceresinde kayısı marmelatı ve biraz suyu düşük ateşte ısıtın. Karışımı süzerek pürüzsüz hale getirin ve soğumaya bırakın. Sosun yarısını kremalı dolguyla kaplanmış tabanın üzerine fırçayla sürün. Meyveleri dış kenardan başlayarak güzel bir şekilde dizin. Kalan sosu meyvelerin üzerine eşit şekilde sürün. Üstünü kapatın ve servis etmeden önce 1–2 saat buzdolabında soğutun.

Tags: böğürtlenli tartcalrose pirinciçilekli tartframbuazlı tartfresh fruit tarthafif tatlı tariflerikremalı tartmeyveli tartmeyveli tart tarifiözel gün tatlılarıpastacı kremasıpastane tatlılarırenkli meyveli tarttart hamurutaze meyveli tartyaz tatlıları
Previous Post

Simit Baharatı Kaplı Mühürlenmiş Ton Balığı Bifteği

Hatice Ünal

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki