Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tavuklu ve Tane Hardallı Fırın Yemeği

Tavuklu ve Tane Hardallı Fırın Yemeği

Yapım: İnci BAK  – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 parça tavuk eti (tercihen kalça bölümü)

5-6 adet taze patates

1 demet maydanoz

6-7 adet arpacık soğan

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 tatlı kaşığı deniz tuzu

1 yemek kaşığı tane hardal

1 yemek kaşığı krema

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Maydanozu fırın tepsisine, tepsinin içini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine fotoğrafta gördüğünüz gibi boyuna ikiye kesilmiş arpacık soğanları, kabuğuyla birlikte dörde veya ikiye kesilmiş taze patatesleri, tavuk etini yerleştirin.

Üzeri için; Tane hardalı, kremayı, suyu ve sıvı yağı karıştırın. Karışımı tüm malzemenin üzerine dökün. 190 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin.

#TavukluveTaneHardallıFırınYemeği #tavuk #fırındatavuk #fırınyemekleri #fırınlezzetleri #food #yummy

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir