Tavuklu ve Ispanaklı Tost Malzemeler:
1 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
5-6 yaprak ıspanak
1 çay kaşığı kimyon Tuz
2 dilim Trabzon ekmeği
1 adet haşlanmış veya ızgara edilmiş tavuk göğüs eti
1 dilim dil peyniri
Tavuklu ve Ispanaklı Tost Hazırlanışı:
spanakları yıkayıp süzün. Sıvı yağı tavada ısıtın, ay şeklinde doğranmış kırmızı soğanı karamelize olana dek kavurun. irice doğranmış ıspanakları ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Tuzu, kimyonu ilave edip tatlandırın. Ekmek dilimlerinden bir tanesini tezgahın üzerine alın. Üzerine didiklenmiş tavuk etini, pişirdiğiniz ıspanaklı karışımı ve dil peynirini yerleştirin. ikinci dilimi de malzemenin üzerine bastırın. Tost makinesinde 5 dakika kızarttıktan sonra servise hazır edin.