Tarif: Dilek Demirsoy @dileginmutfagi27
5- 6 Kişilik
Malzemeler:
500 gram tavuk eti
3 su bardağı bulgur
1 su bardağı tel şehriye
3 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir miktar sıcak su
Hazırlanışı:
İlk olarak tavuğu tencereye alıp, bir miktar su ve tuz ekleyip haşlamaya bırakın. Ardından tavuğu sudan alın. Diğer tarafta 3 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyun, üzerine tel şehriye ekleyip kavurmaya başlayın. Daha sonra bulgur ilave edin, iyice kavurduktan sonra tavuk suyu ekleyin. Üzerine sıcak suyunu da ilave edip pişmeye bırakın. Bu işlemden sonra sunum tabağına pilavı alın, üzerine tavuk etini didikleyin.
#tavukluşehriyelibulgurpilavı #bulgurpilavı #pilav #gazianteplezzetleri #gaziantepmutfağı #ramazan #ramazanlezzetleri #iftarsaati #iftarlıktarifler #tavuklutarifler #food #yummy #dessert #dilekdemirsoy