Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tavuklu Pirinç Pilavı

Tavuklu Pirinç Pilavı

Toplam Hazırlama Süresi: 45 dakika

Porsiyon: 6

Malzemeler:

2 su bardağı calrose pirinç

2 tavuk göğsü

1 su bardağı şehriye

3 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı tavuk suyu

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayın ve süzün. Tavukları haşlayın ve suyunu saklayın. Haşlanmış tavukları parçalayın. Pirinç tereyağı ve tuzla kavurun, sıcak tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pilavı dinlendirin, üzerine tavukları ekleyin, karabiber serpin ve servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir