Hamuru İçin:
1 paket Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı
260 gram su
İç Malzemesi İçin:
500 gram tavuk eti (tercihen ızgaralık)
4 tatlı kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 adet büyük boy dolmalık veya salçalık kırmızı biber
Marul yaprakları
Hazırlanışı:
1 çay bardağı kadar Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımından ayırın. Geniş bir kapta kalan Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı ile ılık suyu karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvamda olana dek yoğurun. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün.
Önceden ayırdığınız Yuva Yüksek Lifli Ekmek Karışımı ununu tezgahın üzerine serpin, hamurları tek tek tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde hamurlar açın. Tabanı geniş ve yapışmaz yüzeyli, iyice ısınmış bir tavada veya sacın üstünde her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Kalan malzemeleri de aynı şekilde pişirirken önceden pişirdiklerinizi, yumuşak kalması için kağıt havlu arasına almayı ihmal etmeyin. İç malzemesi için tavuk etini et dövücüsü ile inceltip ızgarada her iki tarafını kızartın. Daha sonra jülyen doğrayın. Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerinde açıp üzerine kıyılmış dereotlu süzme yoğurt karışımından ince bir tabaka halinde sürün. Ortasına jülyen doğranmış tavuk etini, marul yapraklarını ve aynı şekilde jülyen doğranmış kırmızı salçalık biberi yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp servise hazır edin.