Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Haber Turu

Tavuklu Dürüm

by Yemek Zevki Editör
06 Temmuz 2014
in Haber Turu
473 20
0
Tavuklu Dürüm
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2443Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 paket Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı

260 gram su

İç Malzemesi İçin:

500 gram tavuk eti (tercihen ızgaralık)

4 tatlı kaşığı süzme yoğurt

1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

1 adet büyük boy dolmalık veya salçalık kırmızı biber

Marul yaprakları

Hazırlanışı:

1 çay bardağı kadar Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımından ayırın. Geniş bir kapta kalan Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı ile ılık suyu karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvamda olana dek yoğurun. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün.

Önceden ayırdığınız Yuva Yüksek Lifli Ekmek Karışımı ununu tezgahın üzerine serpin, hamurları tek tek tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde hamurlar açın. Tabanı geniş ve yapışmaz yüzeyli, iyice ısınmış bir tavada veya sacın üstünde her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Kalan malzemeleri de aynı şekilde pişirirken önceden pişirdiklerinizi, yumuşak kalması için kağıt havlu arasına almayı ihmal etmeyin. İç malzemesi için tavuk etini et dövücüsü ile inceltip ızgarada her iki tarafını kızartın. Daha sonra jülyen  doğrayın. Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerinde açıp üzerine kıyılmış dereotlu süzme yoğurt karışımından ince bir tabaka halinde sürün. Ortasına jülyen doğranmış tavuk etini, marul yapraklarını ve aynı şekilde jülyen doğranmış kırmızı salçalık biberi yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp servise hazır edin.

Tags: Sahur Yemekleri
Previous Post

Kastamonu Lokması

Next Post

Soğan Steak

Yemek Zevki Editör

Next Post
Soğan Steak

Soğan Steak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki